Als u een auto heeft kunt u een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente Haarlem. Er zijn wel een aantal voorwaarden: 1) u staat ingeschreven op of verhuist naar het adres waarvoor u de parkeervergunning aanvraagt 2) het kentekenbewijs van de auto staat op uw naam of u kunt aantonen dat u de gebruiker van een leaseauto bent 3) de auto heefteen Nederlands kenteken. De auto is korter dan 6 meter en is geen kampeerauto.

Parkeerzones parkeervergunning

Per parkeerzone in Haarlem gelden andere regels en andere tarieven voor de parkeervergunning.

Kosten parkeervergunning

De kosten van de parkeervergunning verschillen per stadsdeel / parkeerzone. In het centrum van Haarlem zijn deze ruim 200 euro per jaar.

Waar aanvragen

U kunt de parkeervergunning aanvragen bij de gemeente Haarlem. Meer informatie op Gemeente Haarlem

Parkeervergunning voor bedrijven

Een bedrijfsparkeervergunning vraagt u online via e-herkenning of schriftelijk aan. Maken meerdere medewerkers afwisselend gebruik van 1 parkeervergunning? Vraag dan een bedrijfsparkeervergunning zonder vast kenteken aan. Bedrijven kunnen geen bezoekersparkeervergunning aanvragen.

Parkeervergunning bezoekers

In stadsdeel Noord, Oost, Zuid of West (zone C) van Haarlem kunt u een bezoekersvergunning aanvragen.

Tijdelijke parkeervergunning Haarlem

U kunt een tijdelijke parkeervergunning aanvragen in de publiekshal van het gemeentehuis. U betaalt de vergunning aan de balie en krijgt de parkeervergunning direct mee.

Tip van onze redactie:
Goedkope Parkeergarages in Haarlem

Je kunt nu in Haarlem goedkoop parkeren in bepaalde parkeergarages en op parkeerterreinen. Je parkeert er al vanaf € 2,10 per uur, dat scheelt nogal!
Bekijk deze goedkope parkeergarages.